معروفترین سوغات کرمانشاه را به جرات نان برنجی یا به اصطلاح شیرینی برنجی می توان اسم برد که ترکیبی از آرد برنج ایرانی، شکر، زعفران، تخم مرغ، گلاب و روغن کرمانشاهی می باشد که با دانه های مقوی خرفه تزئین می شود.
این سوغات ترد و خوشمزه کرمانشاه که نان برنجی نام دارد از قدیم تا بحال یکی از مقوی ترین و سالم ترین شیرینی ها و سوغات موجود در کشور می باشد که حتی نیاکان ما اصرار به مصرف آن داشته اند.
در مرحله اول برای درست کردن نان برنجی کرمانشاه ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا می کنیم و همچنین آرد برنج و پودر قند را در ظرف جداگانه الک کنید.
در مرحله بعد ابتدا سفیده تخم مرغ را در یک کاسه هم می زنیم تا حجیم و سفت شده بصورتیکه وقتی کاسه را بر می گردانیم بیرون نریزد.
حالا در یک کاسه بزرگ پودر قند، زرده تخم مرغ و روغن جامد را کامل به مدت 5 دقیقه هم می زنیم تا سبک و روشن شود.
در این مرحله می توان قسمتی از روغن را روغن کرمانشاهی اعلا اضافه کرد که ما بهترین روغن کرمانشاهی را در قسمت محصولات سایت ونوشک برای شما آماده کرده ایم.
در مرحله بعد میبینیم سفیده تخم مرغ فرم گرفته و آن را به همراه پودر هل به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه کرده و خوب هم می زنیم. سپس آرد برنج را هم اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
در ادامه مخلوط آب و گلاب را هم به آرامی اضافه کرده و ورز می دهیم. برای این شیرینی روش اصولی ورز دادن همانند شستن رخت می باشد.
(من از 3 قاشق غذاخوری گلاب غلیظ و بقیه آب استفاده کردم. استفاده زیاد از گلاب باعث خشک و ترک خوردن شیرینی برنجی می شود)
وقتی خمیر نرم و لطیف شد یک تکه از اون برمی داریم و با دست گلوله می کنیم. دقت کنید باید گلوله خیلی نرم و لطیف باشد و هیچ ترکی نداشته باشد. اگر این حالت را داشت بسیار عالیست و خمیر آماده است.
بعد از آماده شدن خمیر بر حسب علاقه می توان آنرا دو قسمت کرد و قسمتی را سفید (نان برنجی وانیلی) پخت کرد و قسمتی را هم زرد (نان برنجی زعفرانی) پخت کرد. برای این کار یک قسمت را ساده نگه می داریم و به قسمت باقی مانده، زعفران دم کرده غلیظ و کم آب را اضافه کرده و دوباره خوب مخلوط می کنیم تا خمیر زرد و یکدست شود.
حالا خمیرهای آماده شده را در کیسه های فریزر جداگانه قرار می دهیم و در آنها را می بندیم و به مدت 24 ساعت در جای خنک استراحت می دهیم. دقت داشته باشید اگر خمیر را داخل یخچال استراحت دهید احتمال خشک شدن خمیر وجود دارد.
پس از استراحت خمیر آن را میله ای میکنیم و هر بار از خمیر تکه کوچکی بر می داریم و گلوله می کنیم. سپس طرح دلخواه خود را می زنیم و در سینی فر می چینیم و دانه های خرفه را با انگشت روی نان برنجی می گذاریم. توجه کنید سینی نیازی به چرب کردن و کاغذ روغنی ندارد. دقت کنید که بهتر است از سینی با جنس گالوانیزه استفاده کنید تا زیر شیرینی تیره نشود.
بعد از اینکه همه خمیر را به این شکل آماده کردیم و در سینی چیدیم حالا نوبت پخت نان برنجی است.
در مرحله بعد برای پخت، سینی را در فر از یک ربع قبل گرم کرده و با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه می گذاریم تا بپزد. برای توستر و فر برقی دما رو 20 درجه کمتر کنید.
در صورتی که به فر دسترسی نداشتید می توانید این شیرینی را در تابه دو طرفه بپزید و دو لایه کاغذ روغنی کف تابه بگذارید. زیر تابه حتما شعله پخش کن بذارید.
بعد از اینکه شیرینی ها به خوبی پخت شدند آن ها را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کامل خنک شده و بعد از سینی جدا می کنیم. دقت داشته باشید اگر به صورت داغ جدا کنید پودر می شود.
نوش جان 🙂
اگه حوصله نداری آمادشو داریم میتونی از طریق لینک محصولات سایت بخری!
از دیرباز این سوغات خوشمزه شهر کرمانشاه را با روغن کرمانشاهی به 2 مدل نان برنجی وانیلی و نان برنجی زعفرانی پخت کرده اند که می توان طعم به یاد ماندنی آن را در برند ونوشک احساس کرد.
برای خرید نان برنجی ونوشک با بهترین کیفیت به قسمت محصولات سایت یا لینک زیر مراجعه فرمایید